mildus Forum Guru
Topics: 19 Posts: 614
| | 10/28/05 - 02:39 AM  

|   #21 |
Hello AAzad! pogledao sam na www.med.bg.ac.yu na opciji ALUMNI I PRIJATELJI ali ne vidim da pise ista konkretno. Pravo da ti kazem, ne znam ni sta su to Alumni, ni da li to stvarno postoji i funkcionise na Med.fakultetu u Beogradu. E-mail adrese fakulteta su: mf.bg@med.bg.ac.yu i dekanat@med.bg.ac.yu . Jedino da pokusas preko njih, mozda ce te bar uputiti na pravu adresu. Izvini sto nisam ranije video tvoju poruku, ali ni ovako ti nisam pomogao. Svako dobro!
|
| AAzad Forum Guru
Topics: 57 Posts: 460
| | 11/02/05 - 10:58 AM  

|   #22 |
Mildus, Thanks alot for your answer , I am goinig to send a letter to student predekana, may be he can give me an answer, other wise stvarno nesto fali,and it is not korisno at all. kako ide studying?it is easy when you start early, once again thanks and Good luck.
Edited by AAzad on 11/03/05 - 01:39 AM
___________________ AAzad
|
| G.G. Forum Newbie
Topics: 1 Posts: 6
| | 12/18/05 - 05:33 PM  

|   #23 |
Pozdrav Svima in Serbia I used to be a student in the university of Nis. Now I am in UK and I am thinking about taking the USMLE and relocate in the US. My name is Giorgo and as everybody can figure out Yes I am Greek. Just a quick Hello to everyone in Serbia in this forum. Puno pozdrava Tode Dragicevic I am really sorry for what happend to you........but many congrats and wishes for never ever have to deal with that kind of problems again. Druze moji sometimes life is so unfair. Cucimo se liudi Chao Giorgo
|
| Naca Forum Newbie
Topics: 1 Posts: 26
| | 12/30/05 - 12:34 PM  

|   #24 |
Pozdrav svima! kako lepo iznenadjenja naici na Yu deo formuna. ja sam malo starija , 2002g sam zavrsila specijalizaciju u Srbiji,i.....ne znam odakle sada da pocnem? Koje kurseve preporucujete? Koje knjige preporucujete? Citam da je lakse krenuti od USMLE 2. Pretpostavljam da mora najpre da se polozi USMLE 1. dali mogu da se rade PhD studije bez nostrifikacije diplome? Da li to posle podrazumeva radsamo u istrazivackim centrima ili ne?
|
| Natasa Forum Elite
Topics: 9 Posts: 291
| | 12/31/05 - 04:54 AM  

|   #25 |
Zdravo naco, Javi mi se slobodno na email:natasa56 hotmail.com pa cu sve detaljno da ti objasnim. Pozdrav, Natasa
|
| Naca Forum Newbie
| | 01/06/06 - 03:03 PM  

|   #26 |
Natasa, hvala puno!
|
| vuks Forum Newbie
Topics: 1 Posts: 9
| | 01/16/06 - 03:58 AM  

|   #27 |
pozdrav svima, Natasa, posto mene zanima isto sto i Nacu , ako ti nije tesko forward-uj mi molim te e-mail da procitam vuks@verat.net .Hvala unapred.
|
| mihazor Forum Senior
Topics: 28 Posts: 65
| | 02/25/06 - 08:54 AM  

|   #28 |
Zdravo, ja sam Zoran iz Makedonije. Jos uvek nisam poceo sa ispitima momentno skupljam neki materijal... inace sam mozda i malo prestareo za ovo (32 god. ) ali moram da probam i ovo, nekako je kod nas dosta tesko, a mora se misliti i na porodicu... Pa, kolege, pisite, ovo je samo bio introduction.
___________________ Mihazor --------------------------------------------------------- The Beginner who begins with the beginning... and vice versa...
|
| Natasa Forum Elite
| | 03/01/06 - 01:56 AM  

|   #29 |
Kolege iz Srbije(i sire): Kaplan STEP 1 kompletan materijal(Lecture Notes:Anatomy+Cell Biology and Histology,Physiology,Micro and Immuno,Pathology,Behavioural Science,Biochemistry and medical Genetics+Epidemiology) sve sa kompletnim DVD of live lectures u kaplanovom prep centru-SVE IZ 2005.PLus-Q book! Cena:220 Evra sve zajedno+bonus(BRS Pathology od Schneidera) Originalna cena u Kaplan prep centru(mozete pogledati njihov sajt):oko 1800 $ Preuzimanje u Beogradu. Za sve info,mozete da me kontaktirate putem PM ili na email natasa56@hotmail.com(dragicev@sissa.it kao alternativa). Srecno na ispitima!
Edited by Natasa on 03/01/06 - 02:42 AM
|
| Marko Forum Newbie
Topics: 0 Posts: 2
| | 03/05/06 - 09:56 AM  

|   #30 |
Veliki pozdrav svim (buducim) kolegama ! Ja sam na 4. godini i planiram da pocnem da spremam Step 1 ovog leta posto je kako je AAzad rekao farma tek na kraju 4. godine i tek tada pokrivam kompletno gradivo za ispit. Na internetu ima jako mnogo informacija i materijala za ucenje pa posto i ja tek samo ispitujem teren svima koji su u mojoj situaciji savetujem da obavezno pogledaju sledece sajtove: usmle.org ecfmg.org i verovatno najbolji forum usmleforum.com na kome ima bas dosta korisnih informacija, kao i http://csprotocol.blogspot.com/ na kome ima odlicnih saveta za Step 2 CS a na http://usmleforum.com/forum/message.php?id=76219 se nalaze Kaplan Step 1 Notes iz 2002 godine free za download. Takodje sam i na turskom sajtu http://www.usmleturk.com/ u download sekciji nasao puno finog materijala. Tode, skroz je neverovatno da ti se tako nesto dogodilo! Bas mi je zao zbog toga. Ja sam u Beogradu i jedini problem (ali naravno najveci) ce mi biti viza. Da li neko od vas ima ideju ili iskustva o tome kako otici u US radi odradjivanja externship-a ili observership-a ? Ako se tada ili prilikom odlaska na polaganje Step 2 CS dobije J-1 posle toga nema povratka? Ako zelim H1-b vizu onda moram sve do posle intervjua (odnosno definitivnog match-a) da obavljam na turistickoj? I samo jos jedno pitanje: Kako dobiti neki istrazivacki projekat tamo ako sam jos uvek u BG-u? Hvala unapred na odgovorima i zelim vam svima PUNO SRECE ! Marko
|
| Samson Forum Newbie
Topics: 0 Posts: 9
| | 03/06/06 - 03:37 AM  

|   #31 |
2002 Kaplan Lecture NOTES????NOT GOOD,treba koristiti novije-sto je moguce vise. kaplan svake godine menja lecture notes,zajedno sa promenama u USMLE.Plus obavezno Q bank i Q book. Savet svima:Polozio sam koristeci SAMO Kaplan Lecture Notes iz 2004 sa DVD of Lectures.(i Goljan Pathology) NISTA DRUGO.
|
| Marko Forum Newbie
Topics: 0 Posts: 2
| | 03/06/06 - 07:07 AM  

|   #32 |
Dao sam link da kolege koje se kao i ja tek raspituju o USMLE vide kako to od prilike izgleda. Naravno, vec su izasle knjige za 2006 i kada se ozbiljno pocne sa pripremom treba nabaviti najnovije. Pozdrav!
|
| AAzad Forum Guru
| | 03/31/06 - 02:10 PM  

|   #33 |
I think what ever edition of kaplan u use it is good ,but for step one donot forget Dr goljan's 100 pages and also some people recomend tommy K that I get ahold of it like 3 month after my step 1 , but it seems realy good. This exam is big, be well prepared but u uporedjenje sa nasim ispitima je decja igra.just find the right uzbenik and practice enough test questions Good luck to u all
|
| vuks Forum Newbie
Topics: 1 Posts: 9
| | 04/02/06 - 10:27 AM  

|   #34 |
Pozdrav, ja krecem sa spremanjem step 2 krajem aprila, pocetkom maja. Ako neko u Bgdu takodje sprema neka se javi. Voleo bih da napravimo neke male konsultacije 1x ili 2x nedeljno, pa da malo razmenimo znanje. pozdrav
|
| AAzad Forum Guru
| | 05/30/06 - 04:15 PM  

|   #35 |
Natasha,dokle si stigla? have you finished withall your exams and PhD programs? are you going to apply 4 this year ? Good luck
|
| Natasa Forum Elite
| | 07/25/06 - 06:33 AM  

|   #36 |
Ciao Azad, Polozila sam step 1(99/282) i spremam step 2 ali to moram malo da odlozim jer zavrsavam experimente i imam jos jedan projekat da odradim u lab-u.Step 2 cu u decembru a aplikacije za 2008-u jer ne mogu da zavrsim PhD pre sledeceg avgusta. Sta ti radis? sve najbolje, Natasa
|
| AAzad Forum Guru
| | 07/31/06 - 05:08 PM  

|   #37 |
EY bre cestitam ti puno . congradulations your score is greeeeeeeaaaaaaaattttttte , keep on doing good job and Good Luck
Edited by AAzad on 08/23/06 - 10:45 PM
|
| Mixa,no,1 Forum Junior
Topics: 10 Posts: 48
| | 08/03/06 - 02:29 PM  

|   #38 |
Veliki pozdrav svima !!! ovaj forum je za mene novo otkrice a ova "nasa" tema me je odusevila ! jos tokom studija sam se cvrsto opredelio za USMLE Pre tri meseca sam diplomirao , trenitno staziram po novom programu ( 6 meseci ) i raduckam pomalo sa strane . Planirao sam polagati STEP1 do kraja godine medjutim isuvise je mnogo obaveza tako da cu to najverovatnije odloziti za 2007 Druga varijanta je zapoceti Phd u USA pa tamo i polagati usmle ali ne znam da li ce mi to poci za rukom .... Ako je jos neko u Bg i planira nesto slicno neka me slobodno kontaktira na Themixa@hotmail.com Pitanje za kolegu anesteziologa " BASABO " sta se u medjuvremenu izdesavalo da li si na kraju uspeo nesto da uradis povodom vize ??? Drugo , na koji nacin si uspeo da dobijes potvrdu od ministarstva da nam je taj profil kadra neophodan , da garantuju za tebe i da ce ti obezbediti posao kada se vratis ??? da li bilo ko zna Na koji nacin je uopste moguce dobiti neku slicnu potvrdu od naseg ministarstva ???
|
| Naca Forum Newbie
| | 08/23/06 - 05:32 PM  

|   #39 |
Natasa, najiskrenije cestitke! To je sjajno !
|
| AAzad Forum Guru
| | 08/23/06 - 10:44 PM  

|   #40 |
ja sam pao step 2cs
|
|
| |
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |